Το παιδί μου έχει ραιβοϊπποποδία (clubfoot)

Και τώρα;

'Ολα θα πάνε καλά...

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, βγάλτε φωτογραφίες, κρατήστε αναμνηστικά... Πολύ σύντομα ο πρώτος καιρός, το άγχος, η ανησυχία, τα στραβά ποδαράκια του μικρού θησαυρού σας θα αποτελούν μακρινή ανάμνηση!

Να θυμάστε:

  • Η Ραιβοϊπποποδία σήμερα θεραπεύεται με εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Είναι φυσικό να αισθάνεστε λυπημένοι, φοβισμένοι και απογοητευμένοι.

  • Υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα γονέων που βρίσκονται ή βρέθηκαν στην ίδια θέση και είναι εδώ για να σας στηρίξουν.

Βαθιά ανάσα... και ξεκινάμε!

Είμαστε δύο μαμάδες παιδιών με ραιβοϊπποποδία ή clubfoot. Δημιουργήσαμε ένα κλειστό γκρουπ στο Facebook έτσι ώστε να μπορούμε να ανταλλάσουμε τις ιστορίες μας και να μιλάμε όσο ανοιχτά εμείς θέλουμε, σε ένα περιβάλλον στο οποίο γνωρίζουμε ότι ανήκουν γονείς με παρόμοιες ανησυχίες, γονείς που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση με εμάς και έχουν περάσει τα ίδια άγχη και τις ίδιες καταστάσεις. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε ένα site για να μοιραστούμε την δική μας οπτική για την πάθηση χωρίς να είμαστε γιατροί, όντας όμως γονείς που παρακολουθούμε στενά τη θεραπεία των παιδιών μας και τις διεθνείς εξελίξεις πάνω στη θεραπεία της ΡΙΠ.

 

Η ραιβοϊπποποδία (ΡΙΠ) μας βρήκε τους περισσότερους απροετοίμαστους, να σκεφτόμαστε ''γιατί το δικό μας παιδί;'' ή ''θα περπατήσει ποτέ το μωρό μου;'' Δάκρυα, ανησυχία και ένα χάος πληροφορίας σχετικά με μια πάθηση που δεν δικαιολογεί δραματα, γιατί , ΝΑΙ, τα παιδια μας θα περπατήσουν και θα τρέξουν και αθλητισμό θα κάνουν. Είμαστε εδώ για να πούμε στους νέους γονείς ότι η ΡΙΠ αντιμετωπίζεται και να δώσουμε κουράγιο για το ταξίδι που ξεκινάει!

Παρακαλούμε διαβάστε: